Mokamų lankytinų objektų, mokamų pramogų, maitinimo, ekskursijų kainos yra nurodytos prie kiekvienos programos aprašymo.
Už mokamus objektus turistas moka pats tos šalies, kurioje yra lankomas objektas, valiuta. Išskyrus atvejus, kai joje sutinka gauti tą valiutą, kurią mes naudojame. Tada kelionės programoje būna nurodyta už ką ir kiek tos šalies valiuta, bei už ką ir kiek mūsų naudojama valiuta.
Mokamų lankytinų objektų, maitinimo, pramogų ir paslaugų kainos bei valiutų keitimo kursai gali keistis nepriklausomai nuo rezervuotų lankytinų objektų užsakymo laiko.
Dažnai kelionės programoje įtraukiame maitinimo paslaugas. Tais atvejais, kai už maitinimą nurodyta papildoma mokama suma, registruojantis pasirinkti variantą „atsisakau“, „nepageidauju“ arba panašus žodžių išsireiškimas, kuris bus aiškiai suprantamas apie pasirinkimą. Jeigu registruojantis užsisakėte maitinimą, galima jo atsisakyti 7 darbo dienos iki kelionės, išskyrus atvejus, kai kelionės programoje nurodyta kitaip.
Apie maitinimą viešbutyje skaitykite - Apgyvendinimas (priedas prie Turizmo paslaugų sutarties)
Jeigu degustacijos, pramogos nurodytos kelionės programoje metu norite turėti savarankišką laiką, tai pažymėkite registruojantis, laukelyje „pageidavimai, pasiūlymai“. Pasikeitus situacijai žemiau nurodytu el.paštu, skambučiu apie tai informuokite. Jeigu leis galimybės, jūsų prašymą įgyvendinsime.
Siekiant kuo didesnės pažintinės naudos turistui užsakome tos šalies ar miesto gidus, kurie rusų arba anglų kalba už papildomą mokestį praveda ekskursijas.
Kelionės programa, mokamų objektų, maitinimo kainos ir lankytinų objektų eiliškumas gali keistis.
Laisvu laiku aplankyti siūlomų objektų bilietų kainos nėra įtrauktos į bendrą mokamų objektų bilietų kainų sumą.
|
|
Maitinimo tipai viešbučiuose
RO (Room only) – be maitinimo.
BB (Bed & Breakfast) – pusryčiai (švediškas stalas), arbata, kava, vanduo – nemokamai.
HB (Half Board) – pusryčiai ir vakarienė (švediškas stalas), nemokami gėrimai: kava, arbata (arba kiti gaivieji gėrimai) pusryčių metu. Visi gėrimai vakarienės metu – už papildomą mokestį.
HB+ (Half Board Plus) – pusryčiai ir vakarienė. Viešbutis savo nuožiūra gali teikti tam tikras papildomas paslaugas arba nuolaidas. Dažniausiai vietinės gamybos alkoholiniai ir gaivieji gėrimai pusryčių ir vakarienės metu – nemokamai.
HBS (Half Board Superior) – pusryčiai ir vakarienė, šampanas atvykus; pusryčiai, vėlyvieji pusryčiai (švediškas stalas, šviežiai išspaustos sultys, arbata, kava); priešpiečiai (lengvi užkandžiai, kava, arbata); vakarienė (švediškas stalas pagrindiniame restorane ir restorane a lacarte, ribotas alkoholinių ir gaiviųjų vietinės gamybos gėrimų kiekis); vėlyva vakarienė.
FB (Full Board) – pusryčiai, pietūs ir vakarienė (švediškas stalas). Per pietus ir vakarienę visi gėrimai už papildomą mokestį.
FB+ (Full Board Plus) = EXTFB (Extended Full Board) – pusryčiai, pietūs ir vakarienė (švediškas stalas), valgio metu – nemokami gėrimai.
AI (All inclusive) – „viskas įskaičiuota“: pusryčiai, pietūs ir vakarienė, alkoholiniai ir gaivieji vietinės gamybos gėrimai. Kuriuose viešbučio baruose galima užsisakyti alkoholinių gėrimų, priklauso nuo viešbučio. Kai kuriuose viešbučiuose kava, ledai, šviežiai spaustos sultys gali kainuoti papildomai.
UAI (Ultra All Inclusive) = ELGAI (Elegance All Inclusive) = VIPAI (VIP All Inclusive) – „ultra viskas įskaičiuota“. Šis maitinimo tipas reiškia „pagerinta viskas įskaičiuota“. Tai gali būti nemokamas mini baras kambaryje, nemokami importiniai alkoholiniai gėrimai, ilgesnis barų darbo laikas (pvz. visą parą), nemokamai teikiama kava, ledai bei šviežiai spaustos sultys. Visada atvykęs į viešbutį iškart pasiteirauk, kokios paslaugos tau priklauso nemokamai, o kurios už papildomą mokestį.
HCAI (High Class All Inclusive) = DAI - (Deluxe All Inclusive) – viskas nemokamai, išskyrus: parduotuves, telefoną, gydytojo ir kirpyklos paslaugas, kai kurias vandens sporto rūšis ir povandeninį nardymą.
Visas su gėrimais ir papildomomis paslaugomis susijusias taisykles gausi atvykęs į viešbutį. Būtinai teiraukis informacijos viešbučio registratūroje.
Pagal sistemas AI, UAI ir AI luxe visi gėrimai patiekiami tik stiklinėse. Jei norima su savimi pasiimti, pvz., butelį vyno – reikės mokėti papildomai. Įprastai pusryčiai, pietūs ir vakarienė - švediškas stalas, kartais a la carte arba porcijomis.
Švediškas stalas – tai maisto (dažnai ir gėrimų) pateikimo būdas, kai svečiai patys įsideda maistą, įsipila šaltų ir karštų gėrimų. Etiketas leidžia nesilaikyti patiekalų valgymo eiliškumo. Priklausomai nuo gyventojų skaičiaus viešbutyje, kartais maistas gali būti dalinamas porcijomis.
A la carte – maisto pasirinkimas pagal pateiktą valgiaraštį. Dažniausiai viešbučiuose, turinčiuose a la carte restoranus, vakarienei vietą reikia užsisakyti iš anksto (bent prieš 1 dieną), tai nustato viešbučio administracija. A la carte maitinimas gali būti įskaičiuotas į kelionės kainą arba tiekiama už papildomą mokestį. Registracija į a la carte restoranus gali būti mokama. Dėl šios informacijos teiraukitės kelionių organizatoriaus arba viešbučio administracijos.
← Svarbi informacija