2024 m. sausio 27 d. (šeštadienis)
Pirmoji sidro degustacijos vieta, įsikūrusi senojo fabriko, kuriame seniau veikė degtukų gamykla, patalpose, pastatui jau daugiau nei 100 metų. Čia susipažinsite su sidro gamybos istorija, etapais. Sužinosite, kaip kilo idėja gaminti obuolių sidrą. Pamatysite virimo procesą. Degustuosite 4 rūšis sidro.
Keliausite į Latvijos Veneciją. Palei daugelio pastatų pamatus teka upelis, todėl šis miestas ir vadinamas Latvijos Venecija. Senamiesčio centre pastatai iš pradžių buvo statomi kaip pilies priemiestis. 1701 m. Šiaurės karo metu į pilį įsiveržė švedų karinės pajėgos, 1709 m. ji tapo negyvenama, o XIX a. pradžioje pilies griuvėsiai buvo perkelti. Viena iš svarbiausių miesto vertybių yra XIII a. nereguliarus miesto išplanavimas su siauromis gatvelėmis ir XVII-XIX a. senamiesčio užstatymu - tikra retenybe, neretai vadinama "paskutiniuoju miestelių perlu Baltijos šalyse". Pasivaikščiosite po senamiestį, kuriame iki šiol filmuojamos viduramžių scenos. Ekskursijos metu praeisite pro ilgiausią Europos plytinių arkų tiltą, statytą 1974 r yra ilgiausias (164 m) tokio tipo automobilių tiltas Europoje. Pastatytas pagal XIX a. kelių standartus – 500 pėdų ilgio ir 26 pėdų pločio, kad juo galėtų prasilenkti dvi karietos.
Po trumpos ekskursijos laisvas laikas pietums.
Pažintinės - degustacinės kelionės metu stabtelėsite miestelyje, kur susipažinsime su pilies skiautiniuose rūsiuose 2010 m. įkurta vyno gamykla. Čia vyndario šeima kasmet tobulina receptus ir virimo technologijas. Aistra tobulumui ir naujovėms, gerbiant praeities ir tradicinius gėrimų gaminimo metodus neliko nepastebėti vyno mėgėjų bei pelnė įvairius apdovanojimus konkursuose. Degustacijos metu vyndarys papasakos apie vyno gamybą, kiek žinių, aistros ir pasiryžimo reikėjo kuriant šeimos verslą, pasidalins praktinėmis, linksmomis ir įdomiomis istorijomis. Degustuosite 5 rūšių vyną. Įvertinsite įvairių vynų skonio, kvapo ir spalvų niuansus, išsirinksite savo mėgstamiausią. Norintys galės vietoje įsigyti lauktuvių.
Trečioji vyno degustacijos vieta, kur pasakos apie jų gaminamo vyno gamybą, ragausite sezoninius vynus, galbūt ir stipriuosius gėrimus. Ši vyno darykla gamina iš obuolių, rabarbarų, juodųjų serbentų, aronijų, vynuogių ir aviečių. Jie pasižymi aukšta kokybe, unikaliais skonio niuansais ir elegantišku vizualiniu apipavidalinimu. Degustuosite 4-5 rūšis vyno.
Planuojamas grįžimas apie 23.00 val. į Klaipėdą