11 diena: 2025 m. kovo 4 d. (antradienis). Mui Ne – Hošiminas
Pusryčiai viešbutyje.
Po pusryčių laisvas laikas atsisveikinimui su išskirtiniu Vietnamo kurortu, po to pervežimas į Hošiminą, kuris daugeliui yra žinomas palei savo seną pavadinimą – Saigonas.
Pietūs.
Po pietų pažintį su didžiausiu Vietnamo miestu – Hošiminu pradėsite nuo apžvalginės ekskursijos su vietiniu gidu, kuris aprodys įdomiausius miesto objektus. Pamatysite nuožmaus karo, pasibaigusio 1975 metais, liudininką – Susivienijimo rūmus, kuriose šiandien įsikūrė muziejus bei oficialių priėmimų salė. Apžiūrėsite Dievo Motinos katedrą, praeisite pro centrinį paštą, įsikūrusi gotikinio renesanso stiliaus pastate bei pamatysite Nepriklausomybės rūmus (buvę Pietų Vietnamo prezidento rūmai). Neskubėdami pasivaikščiosite Dong Khoi gatve (buvusi Rue Catinat), kurią išgarsino Grahamas Greenas savo knygoje „Quiet American“, galėsite pasimėgauti puodeliu kavos viešbučio „Continental Saigon“ bariuke (už papildomą mokestį), iš kurio atsiveria vaizdas į operos teatrą.
Ekskursija po Hošiminą užbaigsite apsilankymų Ben Thanh turguje, įsikūrusiame pačiame miesto centre. Tai vienas iš seniausių išlikusių pastatų ir svarbus miesto simbolis.
18:00 – 22:00 val. Norintiems už papildomą mokestį yra galimybė organizuoti maisto turą. Važiuosite motociklais ir sustojimuose ragausite tradicinį vietnamietišką maistą. Norėdami geriau pažinti Hošiminą, turite padaryti du dalykus: važiuoti motociklu ir valgyti tradicinį maistą. Taigi šioje išskirtinėje ekskursijoje atliksite abu šiuos dalykus. Kartu su vietiniu angliškai kabančiu gidu važiuosite motociklais ir aplankysite vietinių gyventojų mėgstamiausias vietas, ragaudami populiariausio gatvės maisto Vietname. Ekskursijos metu paragausite:
1. BUN BO HUE: jautienos makaronų sriuba.
2. JAZMINŲ ARBATA: Šalta jazminų arbata, kuri yra labai svarbi Vietnamo kultūros dalis.
3. CHUOI NUONG: kokosų piene keptas gyslotis, kuris yra šiek tiek saldus ir sūrus, su kokosų pieno padažu. Jis buvo išrinktas vienu iš 10 geriausių gatvės maisto produktų pasaulyje.
4. BANH XEO: Pikantiškas traškus blynas su krevetėmis, pateikiamas su daugybe žolelių ir salotais bei specialiu padažu.
5. BBQ: jautiena, įvyniota į betelinio pipiro lapą.
6. SPRING ROLLS: švieži suktinukai su krevečių ir žemės riešutų padažu.
7. FLAN ARBA SALDI SRIUBA: du labai garsūs desertai mieste, kiaušinių ir pieno pudingas bei saldi juodųjų pupelių sriuba.
8. Ant grotelių kepta austrė su juodųjų pipirų padažu ir ant grotelių kepta austrė su putpelių kiaušiniais
9. CRYSPY CRACKER: garsiausias miesto vietinis užkandis, pagamintas iš kiaušinių baltymų, plaktų su cukrumi ir sezamo sėklomis, imbieru ar bananu.
10. Pasimėgaukite šaltu SAIGON alumi.
11. CALDO DE CANA: šaltos cukranendrių sultys su kinkanų (citrinos rūšis). Tai populiariausias sultys Hošimine.
12. BANH MI: žinomiausias sumuštinis pasaulyje, su dešra, paštetu, mėsa, marinuotomis daržovėmis ir kalendra. Tai Vietnamo #1 gatvės maistas.
Nakvynė viešbutyje.