Sūris – vizitinė Latvijos kortelė. Manoma, kad dabartinio latviško sūrio (turima mintyje pagal skonį) istorija prasidėjo XIX amžiaus pabaigoje, kai atvykę vokiečių dvarininkai pakeitė varškės sūrio gaminimo tradiciją. Pagonybės laikotarpiu sūrį aukodavo Dievams.
Keliausime į ūkį, kur augiau nei dešimt metų mes augina ir gamina produktus česnakų ir ūkyje auginamų daržovių. Edukacijos metu paskanausite tikrai skanių ir išskirtinių skonių derinių rinkinį.
Krienų šaknys – tai grožio ir sveikatos šaltinis. Ar žinojote, kad krienuose vitamino C yra daugiau nei citrinose ar apelsinuose? Jie turi ir vitaminų B1, B2, B6, PP, B9 (tiesa, mažesniais kiekiais), taip pat kalio, kalcio, geležies, vario, magnio, sieros ir fosforo.
Išvykimo laikas gali keistis:
7.00 val. Išvykimas iš Klaipėdos, nuo Akropolio (iš Dubysos gatvės pusės),
7.15 val. Gargždų (Klaipėdos g. 15-17, bankas- Kultūros centras).
arba iš Palangos (prie „Iki“ parduotuvės – Klaipėdos g. 62a, Palanga (buvęs Centas) – priklausys iš kur bus daugiau keliaujančių
Jeigu bus vykstama pro Palangą, tada bus sustojimas ir Kretingoje prie parduotuvės LIDL Žemaitės al. 12, Kretinga
8.00 val. Plungė (prie LDL, J.Tumo-Vaižganto 110 d. Plungė).
8.40 val. Telšiai, Baltic Petroleum, Šiaulių pl. 12.
Galimi kiti sustojimai pagal atskirą susitarimą.
Vyksime į Jelgavos krašte įsikūrusį Malkalnų šeimos ūkį, kuriame ragausime 9 rūšių sūrius (su ožragėmis, petražolėmis, česnakais, svogūnais, .....), keptą naminę duoną, gurkšnosime arbatą. Sodybos šeimininkė pavaišins marinuotu sūriu gavusiu pripažinimą didžiausioje Baltijos šalyse maisto parodoje "Riga Food 2014", 1 vietą nominaciją "Tautos skonis". Malkalnų ūkio pristatymas vyks lietuvių kalba.
Vėliau vyksime pas česnakų karalienę. Rašoma, kad česnakai užima garbingą vietą beveik visose pasaulio virtuvėse. Maža to, šis produktas pasižymi neįtikėtinai stipriu aromatu ir yra itin galinga priemonė gydant paplitusius negalavimus ir ligas. Nuo senų laikų česnakas buvo žinomas kaip vaistinis augalas. Jis minimas Biblijoje, indų šventraščiuose, senovės romėnų medicinos literatūroje. Šioje kelionėje vyksime į Ozolniekų kraštą, kur šeimininkė papasakos apie tai, kaip gimė idėja ruoštu iš česnakų gardžius patiekalus. Degustacijos metu paragausite česnakų arbatos, česnakų sriubos, uogienės su česnaku, česnakinės duonelės ir net česnakų ledinukų bei dar keletą įdomių produktų. Viską šeimininkė užaugina pati.
Ekskursijos pabaigoje vyksime į Krienų ūkį, kuriame ragausime įvairių skonių krienus. Tai vienintelis toks ūkis, kuris krienus užaugina pats, atrenka tik geriausius ir juos panaudoja gamyboje. Šioje įmonėje ne tik degustuosime įvairių rūsių krienus, bet ir galėsime įsigyti patikusių, parsivežti sau ar artimiesiems. Šis ūkis yra pelnęs pripažinimą, dalyvauja parodose. Stebina savo klientus sugalvodamas vis naujų skonių įvairovių. Šiuo metu labai populiarūs krienai su avietėmis, juodaisiais serbentais, šaltalankiais, spanguolėmis, burokėliais, nuo peršalimo su citrinomis ir imbieru, taip pat krienų actas su čili. Krienai yra geras, bet kokio maisto priedas, turintis daug vitaminų, turi gerą poveikį šlapimo puslei ir tulžei, taip pat išvalo kraują.
Sotūs skirtingų patiekalų, skonių, išgirdę įdomių pasakojimų vyksime link namų.
Kelionės kaina – 28 € asmeniui.
Į kelionės kainą įskaičiuota: kelionė patogiu autobusu; kelionės vadovo paslaugos, kelionės programos rengimas ir derinimas.
Neįskaičiuota: medicininių išlaidų draudimas.
Papildomos išlaidos: sūrio degustacija – 7 € asmeniui, Česnakų degustacija – 5 € asmeniui, krienų degustacija – nemokamai.
Pastaba. Ekskursinių objektų lankymo tvarka ir mokamų objektų bilietų kainos gali nežymiai keistis.
Kelionės maršrutą UAB Ingrida tours
Pasiteiravimui apie kelionę tel. 8677 27036, 865556313, [email protected] arba [email protected]
PASTABA. Su savimi turėkite pasą arba asmens tapatybės kortelę.