Vyksite pas česnakų karalienę. Rašoma, kad česnakai užima garbingą vietą beveik visose pasaulio virtuvėse. Maža to, šis produktas pasižymi neįtikėtinai stipriu aromatu ir yra itin galinga priemonė gydant paplitusius negalavimus ir ligas. Nuo senų laikų česnakas buvo žinomas kaip vaistinis augalas. Jis minimas Biblijoje, indų šventraščiuose, senovės romėnų medicinos literatūroje. Pati šeimininkė papasakos apie tai, kaip gimė idėja ruoštu iš česnakų gardžius patiekalus. Degustacijos metu paragausite česnakų arbatos, česnakų sriubos, uogienės su česnaku, česnakinės duonelės ir net česnakų ledinukų bei dar keletą įdomių produktų. Viską šeimininkė užaugina pati.
Apsilankysite didžiausiame „Šitake“ grybų ūkyje Latvijoje. Tai išskirtiniai grybai, kurie auga ant medžių rastų, jiems paruošiamos vietos išgręžiant skylutes. Po to kai grybas užauga ir nuskinamas, medis ilsisi keletą metų, po to vėl daromos skylutės. Sako šiuos grybus naudoja ir farmacijoje, ypatingai po radioterapijos ir hemeoterapijos. Sužinosite grybų auginimo paslaptis, paragausite šviežių „Šitake“ grybų ir pasimėgausite nuostabia grybų sriuba su iš „Šitake“ grybų iškepta duona ir „Šitake“ grybų sviestu.
Pažintinės kelionės į Latviją pabaigoje vyksite pas vyndarį, kur gražioje lauko aplinkoje degustuosite 5-6 rūšis vyno. Kokių rūšių bus vynas kiekvienu kartu priklauso nuo sezono, gaunamų uogų ir pasisekimo išgauti gomurį pamaloninantį gėrimą. Tai gali būti iš aviečių, svarainių, vyšnių, juodųjų serbentų, rabarbarų. Galbūt Jums jau teko ragauti tokio pobūdžio gėrimų, tai ši degustacija būtų kaip palyginimas.
Kupini įspūdžių keliausite namo.